Pindsvinevennerne i Danmark

CVR: 27315135

Frydenlunds Allé 75, st.th.
8210 Århus V

pindsvin@pindsvin.dk
+45 3014 1665

BLIV CHAUFFØR

Det er ofte et problem at få et sygt pindsvin bragt til den nærmeste plejer. Enten har finderen af pindsvinet ikke tid, lyst eller mulighed for at køre det selv, og vores plejere har som regel travlt med at pleje andre syge pindsvin. Derfor har vi altid brug for frivillige chauffører, der kan hente de syge pindsvine og få bragt dem til den nærmeste plejer. 

Hvad går rollen som chauffør ud på?

Som chauffør er det din opgave, at hente og bringe syge pindsvin fra finder til den nærmeste plejer. Vi bestræber os på hele tiden at der er frivillige chauffører i de fleste byer i landet, og vil naturligvis altid ringe til den chauffør, der bor tættest på stedet hvor pindsvinet er fundet. Dog kan der være nogle ture, der er længere end andre. Dit privatliv respekteres selvfølgelig.

Hvor meget tid kræver det af mig?

I højsæsonen, som løber fra sidst i juni til oktober, er der travlt. Afhængig af, hvor mange pindsvin der bliver fundet i dit område, skal du være indstillet på, at der vil være mange ture. Det er som regel i ynglesæsonen (august) der er travlest. I vinterhalvåret sover pindsvinene vintersøvn og derfor er der intet at lave.

 

Alle vores frivillige hjælper og støtter hinanden gennem travle perioder, så det er derfor vigtigt, at du er stabil. Man kan naturligvis altid melde ferie og blive syg, og dit privatliv vil selvfølgelig blive respekteret. Men du må huske på, at der er andre frivillige i dit område der regner med dig. Dog kan du så også samtidig være sikker på, at du også kan regne med dem.

Hvor stor en bil skal jeg have?

Da pindsvin som regel bliver fundet alene, kræver det ikke en stor bil at være chauffør. Når du er ude og hente et såret pindsvin, skal du blot have en lille kasse med, som pindsvinet kan blive transporteret til plejer i.

Hvilken oplæring kan jeg forvente?

Som chauffør skal du blot hente og bringe pindsvin, og det er derfor ikke nødvendigt med den store oplæring. Du får noget læsestof om pindsvinet og dens adfærd, så du er klædt på til at håndtere dem, når du skal hente. Dog er det vigtigt at sige, at man som frivillig hos Pindsvinevennerne i Danmark aldrig er alene. Du får et helt fantastisk netværk af dygtige frivillige, som altid er parate til at hjælpe dig med råd og vejledning. 

Er der nogle udgifter forbundet med at være chauffør?

Da foreningen altid bestræber sig på at bruge de økonomiske midler på direkte pleje af pindsvin, vil du selv skulle stå for alle udgifter i forbindelse med transporten. Som beskrevet tidligere vil vi dog altid gøre vores bedste for at uddelegere opgaverne til den nærmste chauffør, i forhold til hvor pindsvinet er fundet.

Hvilke krav stiller I til mig?

  • Vi stiller ingen krav mht. erfaring med transport af dyr, men du skal have hjertet på rette sted, og brænde for at hjælpe syge og tilskadekomne pindsvin.

  • Du arbejder måske på deltid, er pensionist/førtidspensionist og har derfor mulighed for at køre når det kræves. 

  • Du skal have egen bil og mulighed for selv at betale for transportomkostninger.

  • Du og din familie skal være forberedte på, at der vil være meget travlt i højsæsonen.

  • Du skal være indstillet på at dit arbejde er frivilligt og ulønnet.

  • Du skal være stivkrampevaccineret.