Har du plads og tid, og brænder du for at gøre en forskel?

For at blive plejer hos Pindsvinevennerne i Danmark, er der nogle ting, du skal være indstillet på. At passe nødstedte pindsvin, er noget helt andet end at passe kæledyr, og det stiller krav til både pladsforhold, tid og tålmodighed.

Vi tager imod nødstedte pindsvin og moderløse pindsvineunger overalt i landet, hvilket stiller store krav til vores landsdækkende net af pindsvine-plejestationer.

Lige nu mangler vi plejere i hele Danmark.

 

Om dig

Du bor i hus eller på en gård, hvor du har plads til at indrette et rum eller to til pindsvin, der er i pleje. Det vil være en fordel, men ikke et krav, hvis du har plads udendørs til at indrette løbegårde.

Du skal skabe et sted, hvor dyrene kan få ro til at komme sig.

Du arbejder måske på deltid, er pensionist/førtidspensionist og har tid nok at give af. Du har tid i sommerhalvåret til at pleje pindsvin og mulighed for at have overvintrende pindsvin. Du kan dog også godt være plejer og have et fuldtidsjob samtidig.

Du skal ville arbejdet, og du skal virkelig ønske at hjælpe dyrene på dyrenes præmisser.

Du har måske i forvejen et godt kendskab til at pleje nødstedte dyr og vil gerne lære mere. Du kan evt. have en uddannelse som dyrepasser, biolog, sosu-assistent/hjælper, sygeplejerske eller lignende. Vi stiller dog ingen specifikke krav til uddannelse, da du vil få oplæring og løbende kurser.

Du skal have et godt klinisk blik, og være opmærksom på at holde god hygiejne for at undgå smittespredning mellem pindsvinene.

Du har et realistisk syn på, hvad der er bedst for dyret. Du har altid øje for dyret og dets behov: Ved at observere dyret og dets adfærd skal du vurdere dets tilstand og behov – og handle derefter.

Du har respekt for de andre frivillige. Du vil aldrig stå alene som plejer. Du vil blive en del af et helt fantastisk netværk af dygtige plejere, som altid er parate til at hjælpe dig med råd og vejledning.

Bestyrelsen i foreningen er meget opsat på, at alle plejere har det godt og trives.

Arbejdet som plejer er frivilligt, men Pindsvinevennerne dækker udgifter til foder, medicin, dyrlæge, diverse hjælpemidler.

Oplæring

Når du har sendt din ansøgning til os, vil du blive kontaktet med henblik på en personlig samtale. Har du efter denne samtale stadig lyst, vil du først starte som aspirant, hvor du vil blive tilknyttet en personlig mentor, samt evt. en supervisor, der vil lære dig op. Oplæringen kan både foregå hjemme hos dig eller hos din mentor/supervisor. Du skal derfor være villig til at skulle køre til og fra din mentor/supervisor.

I løbet af din aspirantperiode vil du få indblik i alt, hvad der har med pleje af pindsvin at gøre. Din supervisor og mentor afgør, hvornår du er klar til at blive godkendt som plejer. Når du starter som aspirant. vil du få udleveret en startpakke med diverse hjælpemidler.

Når du er godkendt som plejer, vil du modtage et certifikat, der viser, at du er godkendt efter Miljøstyrelsens retningslinjer.

Du vil også som ny plejer skulle deltage i et obligatorisk kursus, der afholdes én gang årligt. Opdateringskurser vil blive afholdt efter behov. Vi afholder udgifterne.

Hvad går rollen som plejer ud på?

En plejers hverdag hos Pindsvinevennerne i Danmark byder på mange forskelligartede opgaver. Til gengæld får man rigtig mange gode oplevelser.

Mange pindsvin kommer ind med åbne sår. Andre kommer ind med hoste, forkølelse eller andre skjulte sygdomme, der er svære at diagnosticere. Uanset i hvilken tilstand et pindsvin bliver afleveret til dig i, skal du være parat til at rense sår, give medicin – og nogle gange desværre også tage beslutningen om at give et pindsvin fred.

På grund af de syge pindsvin, og de forskelligartede tilstande, følger der naturligvis også en del rengøring med. Det er vigtigt ikke at sprede sygdomme imellem pindsvinene, så du skal være indstillet på en del rengøring.

Alle vores plejere hjælper og støtter hinanden gennem travle perioder, så det er derfor vigtigt, at du er stabil. Man kan naturligvis altid melde ferie og blive syg, men du må huske på, at der er andre plejere i dit område, der regner med dig. Dog kan du samtidig være sikker på, at du også kan regne med dem.

Hvad så, når pindsvinet er blevet raskt?

Målet med at pleje nødstedte pindsvin og moderløse pindsvineunger er helt klart: Genudsætning.

Når pindsvinet bringes ind på én af vores plejestationer, vurderes chancerne for overlevelse og for at komme tilbage til naturen.

Gennemsnitligt bliver 70% af de pindsvin, vi har i pleje på et år genudsat.

Lyder dette som noget for dig?

Så udfyld formularen nedenfor, med dine oplysninger samt en motiveret beskrivelse af, hvorfor du ønsker at blive registreret plejer af pindsvin hos os.